Copenhagen Web Fest – Københavns Universitet

Søndre Campus > KU PLUS > Start-ups+ > Copenhagen Web Fest

Copenhagen Web Fest

http://www.cphwebfest.com

Copenhagen Web Fest er Skandinaviens første festival for webserier. Vi ønsker at gøre publikum opmærksomme på de inspirerende og innovative projekter, der gør sig gældende på dette nye medium. Vi vil især opfordre unge filmskabere til at bruge de let tilgængelige kameraer og internettet til at skabe deres historier!

CopenhagenWebFest

CPH Webfest vil være en tre-dags begivenhed med screeninger, prisuddelinger og workshops for både filminstruktører og offentligheden. Vi ønsker at tilbyde netværksmuligheder, samt en livlig meningsudveksling blandt kreative sjæle.

Udover kategorier som Bedste Danske Webserie, Bedste Internationale Webserie eller Bedste Dokumentar Webserie, har vi også en pris til en Ung Visionær, hvilket er en kategori for unge under 17 år.

Webserie formatet giver noget som film og TV ikke kan: visuel historiefortælling med et relativt lavt produktionsbudget. En telefon og internettet er alt, hvad du behøver for at gøre din historie synlig. Dette gør det lettere, især for unge filminstruktører, at blive set og på denne måde finde en indgang til filmbranchen. Selvom der er forskellighed i format og distribution, kræver webserierne stadig det, vi forventer af TV og biografen: mindeværdige figurer, tilfredsstillende historier og spændende konflikter. Hvis du viser talent i dette format, har du også værktøjskassen til at begå dig i større filmproduktioner.

Desuden forventer mange, at webserier bliver fremtidens filmforbrug. Snart vil både tv’et, computeren og telefonen kunne findes på én og samme enhed, så indhold, der er tilgængeligt alle steder hele tiden er, hvad producenterne vil lede efter.

Vores mål er først og fremmest et ønske om at øge de kreative resultater fra unge i Skandinavien. Vi ønsker at drage opmærksomheden mod de historier, de fortæller, som ofte er overset i vores medielandskab.