Forberedende Intraprenørskab: Projektorienterede Forløb – Københavns Universitet

Søndre Campus > KU PLUS > Praktikant+

Forberedende Intraprenørskab: Projektorienterede Forløb

Vi vil gerne vende det projektorienterede forløb lidt på hovedet. Normalt skriver praktikværter et opslag, deler det i deres netværk og på diverse hjemmesider og får en studerende i et projektorienteret forløb eller det mere mundrette: praktik. I det format mener vi ikke, at man får den mest engagerede studerende eller det bedste udbytte af de muligheder, der er i at have en akademisk praktikant. I stedet vil vi i fællesskab finde den rigtige studerende til den rigtige udfordring hos den mest relevante partner fremfor hos de mest genkendelige firmanavne. Med andre ord er vores 3 workshops for de studerende, som gerne vil bruge deres projektorienterede forløb til at udvikle og afprøve en idé i tæt samarbejde med en partner-organisation eller virksomhed. 

I Praktikant+ :  

  • omsætter de studerende deres faglige og personlige kompetencer til det projektorienterede forløb, som er ideelt for dem. 
  • møder start-ups og mindre organisationer og virksomheder en bred vifte af målrettede studerende, som kan inspirere til nye samarbejder. 
  • hjælper forskere og facilitatorer med et solidt fundament og support til at få mest muligt ud af de projektorienterede forløb. 

I foråret 2018 arrangerer vi på Søndre Campus (Juridiske, Humanistiske og Teologiske Fakulteter), en række forberedende workshops målrettet studerende, der vil i projektorienteret forløb i efteråret 2018:

  1. indblik i personlige og faglige kompetencer og fælles udarbejdelse af mulige projektidéer. 
  2. øvelser i pitches og projektsalg samt netværksmiddag med eksterne partnere. 
  3. udformning af muligt projektforløb og øvelser i projektstyring. 

Forløbet er baseret på entreprenørskabsforskning, hvor interesser, kompetencer og netværk mødes i nyskabende projekter. Idéen er netop, at den studerende som Praktikant+ har mulighederne for at være en intraprenør (entreprenør indenfor en organisation) og kan designe sit projektorienterede forløb med lignende metoder. Dermed får studerende både anvendt faglige kompetencer og afprøvet sig selv i en reel fremtidig arbejdssituation, og deres partner får en målrettet studerende med et afklaret projekt. 

Derudover tilbyder vi de studerende sparring og netværk i løbet af det projektorienterede forløb og afholder et afsluttende arrangement sammen med både studerende, partnere, vejledere og andre interesserede.