Blockchain + Udvidet Skatteret – Københavns Universitet

Søndre Campus > KU PLUS > Blockchain + Udvidet S...

Blockchain + Udvidet Skatteret

 
Blockchain har været en af de mest hypede teknologier siden Bitcoin pludselig blev et globalt investeringsobjekt. I dag er der en række forskellige kryptovalutaer på markedet, men det stopper ikke dér - man diskuterer brugen af blockchain teknologi i alt fra kommuner over banker og selv blandt kunstsamlere. Allerede nu er der dog opstået en række juridiske og skatteretlige udfordringer med teknologien, og der ser kun ud til at blive flere i fremtiden. Alt dette gør blockchain til en spændende case for en jurastuderende med interesse i skatteret.
 
Til dette arrangement kommer Nordic Blockchain Association forbi for at give os en introduktion til blockchain teknologi og kryptovaluta og fortæller, hvilke potentialer og udfordringer de ser. Efterfølgende giver undervisere på Udvidet Skatteret en introduktion til de skatteretlige implikationer af teknologien, herunder den skatteretlige behandling af immaterielle aktiver samt statsskatteloven, og viser eksempler på, hvordan juridiske emner kan perspektiveres til udviklingen. Afslutningsvis åbnes der for debat mellem deltagere og oplægsholderne om de mange spændende fremtidige dilemmaer: bør der lovgives om kryptovaluta ud fra et skatteretligt synspunkt? kan man overhovedet nationalt lovgive om noget, der ikke hører geografisk til ét sted? og hvad sker der, når folk begynder at blive betalt i kryptovaluta?
 
Seminaret er et resultat af et samarbejde mellem skatte- og afgiftsfagene, Søndre Campus’ Innovationshub samt Nordic Blockchain Association.

Husk at tilmelde dig her